Wordpress

Ska du bygga din första hemsida som småföretagare – använd WordPress

Den digitala tidsålder vi just nu lever i bjuder på många möjligheter! Använder man det på rätt sätt kan du som småföretagare göra mer och få mer sålt, för en billigare peng än någonsin förut. DET är jättehäftigt!

Men det är en djungel som är lätt att gå vilse i. Bland annat när det kommer till hemsidor.

En hemsida är något som många tillslut kommer fram till att man ska ha (är det sant? Nja… men det är ett senare blogginlägg). Många webbhotell erbjuder smarta lösningar för webbutrymme och domänregistrering – det är ett bra och enkelt sätt att börja. Men här är också risken att man hamnar in i webbhotellets egna ”hemsidebyggarprogram”. Och häääär är risken att man väldigt snabbt sabbar sitt varumärke med en ful hemsida.

Se istället till att installera WordPress på ditt webbhotell och bygg din hemsida med det. Det är sjukt enkelt att komma igång, och har en enorm mängd av plugins för alla dina möjliga behov. Men viktigast – det ser snyggt och professionellt ut redan med det enklaste standard temat!

Sen kan man göra WordPress hur avancerat som helst om man vill det.

Jag skulle rekommendera att ladda ner WordPress och installera lokalt på datorn och testa dig fram! Det är faktiskt riktigt kul! Behöver du hjälp hur du gör finns mängder av guider att hitta. Till exempel dessa:

Om du har PC:

http://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-install-wordpress-on-your-windows-computer-using-wamp/

Om du har Mac:

https://codex.wordpress.org/Installing_WordPress_Locally_on_Your_Mac_With_MAMP

Ha så kul!

One Response