Varför är det viktigt med en bra hemsida

Varför är det viktigt med en bra hemsida?

Digital marknadsföring är ett brett begrepp. Det finns så många olika delar av det att det är löjligt. 

Men en sak som ganska många kommer tillbaka till, i alla fall om man säljer något, är att den egna hemsidan är basen för allt. Det är hit man styr trafik via alla andra aktiviteter man gör och det är också här man konverterar besökare till kunder.

Och här skulle jag egentligen kunna lämna det här blogginlägget och gå och göra något viktigt istället, kan man tycka. Men NEJ!

Allt för många 2019 förstår inte värdet i att ha en hemsida som ser bra, eller ens okej ut. Nu säger jag inte ”fantastiskt”, jag säger ”bra” och ”okej”. För det finns en hel del hemsidor som förlorar kunder på att dom inte ens är ”okej”.

Låt mig ta ett exempel.

För några månader sedan flyttade jag. Jag och min sambo bestämde oss då för att, för första gången för båda av oss, anlita en flyttfirma. Vi hade dock ingen koll på den världen och vände oss därför till Offerta. Och förfrågningarna strömmade in, i snabb takt. Dock var det flera firmor jag som kund avfärdade redan innan jag hunnit till siffrorna. Varför? Jo, jag gick in på deras hemsidor och vände i dörren kan man säga.

Några av dessa hemsidor var svåra att läsa, dom var svåra att hitta på och dom kändes väldigt utdaterade. Tråkigt, för de kanske var jättebra på sitt jobb.

Det jag vill få fram är att det är viktigt med en bra hemsida, för annars är risken stor att du skrämmer bort potentiella kunder. Du kan vara hur fantastisk i övriga kanaler som helst – men driver du trafik till en hemsida som inte är okej så är det bara slöseri med pengar och resurser.

Känner du igen dig? Vi på Sahlqvist Marknadsutveckling kan hjälpa dig med en hemsida som är mer än bra och okej – snarare fantastisk! Kontakta oss så tar vi en fika tillsammans och ser vad vi kan göra.

One Response