hur får jag fler besökare till min hemsida

Hur får jag fler besökare till min hemsida?

Då och då på LinkedIn och i nätverksgrupper för företagare på Facebook är det någon som postar frågan ”Hur får jag fler besökare till min hemsida?”.

Det är en bra fråga! Om än något felställd.

Felställd? Undrar du nu. Är det inte bra med många besökare till min hemsida? Jo, det är klart att det är det. Men det viktigaste är att det är relevanta besökare. 10 besök om dagen från personer i din direkta målgrupp är bättre än 1000 besökare per dag som hamnat fel och inte bryr sig.

Så. Här kommer mina tre bästa tips på hur du får fler relevanta besökare till din hemsida!

1. Starta en blogg om ditt ämne.

Innan sommaren skrev jag det här inlägget om varför en företagsblogg fortfarande har sin plats. För en organisation som vill upplevas som med och på fötterna är det en sjukt bra kanal att ha på sin hemsida. Här delar organisationen med sig av tankar, idéer och tips om det dom gör till sin målgrupp. Perfekt om man vill verka som man vet vad man pratar om! Skriver du bra inlägg attraherar den dessutom besökare som är intresserade av just det som du säljer. Bra va?

2. Sprid ditt innehåll.

Med all sannolikhet kommer du inte att få särskilt många nya besökare till din hemsida (även om du startar en fantastisk bra blogg) om du bara passivt sitter och väntar på att dom ska komma. Här är nyckeln att sprida ditt innehåll! Och att göra det på relevanta platser där dina kunder är. Kanske är det LinkedIn? Kanske är det några speciellt utvalda Facebookgrupper? Kanske har du en bra mejllista du kan skicka ett nyhetsbrev (kommer ett blogginlägg om det framöver med, promise!) till? Har du gjort din hemläxa i punkten ovan kanske du efter ett tag kommer uppleva att dom du spridit det till sprider det vidare.

3. SEO, SEO, SEO.

Ja. Det är tråkigt. Och ja. Det finns miljoner roligare saker man hellre gör. Jag fattar det. Men SEO är viktigt! Efter ett tag kommer du med all sannolikhet att märka att den mesta av din trafik kommer via Google. Därför är det viktigt att du gör det lättare för Google att visa din sida på rätt ställen. Har du en hemsida som du gjort med WordPress (vilket dom flesta har idag, läs det här inlägget) finns en mängd tillägg som kan hjälpa dig med detta. Jag, och många med mig, använder Yoast. Ladda ner den här och kör igång: https://sv.wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

Ett sista tips är att lägga lite pengar på din spridning, då via annonser på den plattform som är relevant för dig. Det är ofta väldigt effektivt just för att du kan visa ditt innehåll väldigt träffsäkert för just din målgrupp i ett sammanhang där dom faktiskt kan ta till sig ditt budskap. MEN! För all del kära läsare. Har du inte stenkoll på detta så ta in hjälp! Annars är det lätt att du lägger en massa pengar på det utan att få något relevant tillbaka. Behöver du hjälp kan jag hjälpa dig. Läs mer här.

Det var mina bästa tips! Hoppas du fått några nya tankar av mitt blogginlägg. Vill du ha dom här inläggen rakt ner i din mejlkorg i framtiden? Se då till att prenumerera via formuläret precis här nedanför.

Vi hörs!

En sammanfattning i videoformat!

2 Responses