3 anledningar att skaffa en blogg

3 anledningar att skaffa en blogg

Blogg, och varför det är en bra idé att ha en, är ett ämne jag tycker om att återkomma till då och då. Senast var det i april och nu är det dags igen.

För visst har du en blogg på din hemsida som du uppdaterar med jämna mellanrum? Om inte kommer här 3 anledningar att skaffa det!

1. Du bygger din roll som expert

Om det är en sak jag brukar tjata om så är det att du ska bygga ditt varumärke utefter det du kan bäst – och visa att du är experten inom det området. Det gör du på ett fantastiskt bra sätt via en blogg! Skriv om det du gör, varför du gör som du gör och dela med dig av dina bästa tips. De som besöker din sida får då en försmak på din expertis och får intrycket av att du verkligen har koll på det du snackar om. Då ökar chansen att dina besökare får förtroende för dig och även köper av dig. Du bygger alltså din roll som expert!

2. Du får innehåll till dina sociala medier

Att ditt varumärkesbygge inte enbart kan ske på din hemsida har jag ju skrivit om många gånger tidigare. Du behöver även bygga engagemang på andra platser. Exempelvis är sociala medier en fantastisk plattform för detta.

Men en sak jag får höra konstant när jag är ute och träffar både kunder och potentiella kunder är att man inte vet vad man ska dela där. Har du en bra och fungerande blogg har du löst det problemet! Visst, Facebook och LinkedIn tycker inte om att man lämnar deras plattform och kommer prioritera ner dig om du länkar till din blogg – men du kan ta delar av ditt innehåll du har på bloggen och dela även på dina sociala kanaler! Små citat eller längre texter och sen tala om att mer finns på din blogg. Eller varför inte göra som jag – göra en video om att det nu har kommit ett nytt blogginlägg?

3. Google gillar det!

En tredje fördel med att ha en aktiv blogg är att Google (eller motsvarande sökmotor) gillar det. Google prioriterar sidor som uppdateras aktivt. Söker en besökare på exempelvis ”löparskor” visar den hellre innehåll från sidor som aktivt skriver om eller publicerar nya löparskor än från sidor som har sidor om löparskor som inte uppdaterats på ganska länge. Google tänker att eftersom sidan uppdateras kontinuerligt så måste den vara mer aktuellt och mer relevant för besökaren. Därför är det en superbra idé att kontinuerligt blogga om just ditt ämne på din hemsida – för med tiden kommer Google snappa upp det och du kommer avancera i rankingen. Men du måste vara medveten om att det kommer ta ett tag, som allt rörande SEO, så du måste ha tålamod.

Hur ofta bör man då blogga?

Det beror helt på när du har möjlighet och tid. Själv kör jag två inlägg i veckan. Men då jag har gjort det här ganska länge så tar det inte jättemycket av min tid längre. Men kolla på dig och din verksamhet – hur mycket hinner du med? Det viktiga här är att vara kontinuerlig och att orka hålla ut en längre tid. Och såklart… att ha en strategi och ett mål med det innan du börjar så du har något att mäta mot.

Funderar du på att skaffa en blogg och behöver stöd? Kontakta oss så tar vi ett möte och ser hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Och glöm inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev här nedanför.

3 Responses