min verktygslåda 3 - promomaterial

Martins verktygslåda del 3 – promomaterial

Ibland får jag frågor från andra vilka verktyg jag jobbar med när jag gör det jag gör. Därför har jag i tre blogginlägg gått igenom vilka verktyg jag använder och som ingår i min verktygslåda. Tidigare har jag gått igenom min hårdvara och förra veckan var det min mjukvara. Det är de viktigaste delarna i det! Men jag har ändå valt att göra en tredje del – för mina analoga prylar.

För visst. Jag jobbar ju med digital marknadsföring. Men jag är ganska analog i mitt arbete ändå. När det kommer till workshops av olika sorter arbetar jag med post-it lappar och jag har jämt en fysisk anteckningsbok och penna på skrivbordet och med mig på möten (vilket är min gamla chef Andreas fel… hej Andreas!). Och jag har lite promomaterial.

Visitkort

Såklart behöver man ett visitkort. Jag vet. Det finns mängder av digitala verktyg för digitala visitkort. LinkedIn har till och med en egen variant i form av QR-kod. Och ibland får jag frågan varför jag inte har det – mest av tech-människor. Men vet du – ett fysiskt visitkort ger en helt annan känsla. Det är något fysiskt du har och ser – oavsett om du bara rensat fickorna eller om du har dom i en hög på skrivbordet (guilty as charged). Träffar du mig? Fråga om mitt visitkort! För det är dessutom sjukt snyggt!

Rollup

Är man iväg på något så är en rollup en bra grej att ha. Självklart har jag en stor och grön rollup med min logga och lite text på. Besökte du mig på mässan Eget Företag för några veckor sen så såg du den. Men oavsett om det är en mässa du ska besöka, eller du ska hålla någon föreläsning eller liknande – ta med dig en rollup. För det ger en häftig och seriös känsla.

Flyers

Av samma anledning som ovan har jag tryckt upp ett antal flyers. Visst – all info om vad jag gör finns ju på min hemsida. Men en flyer är något fysiskt och ”på riktigt”. En hemsideadress kan du glömma bort. En flyer kan du i värsta fall hitta i din väska ett tag senare – men då ser du den och kommer ihåg den som gav dig den. En bra sak att ha med sig helt enkelt!

Det var dock allt som ingår i min verktygslåda när det kommer till just promomaterial. Jobbar du med promomaterial och har ett förslag på något jag bara måste ha? Kontakta mig och tipsa gärna. Glöm inte heller att prenumerera på mitt nyhetsbrev här nedan.

Comments are closed.