alla är webbutvecklare

Alla är webbutvecklare

2010 var ett stort år i mitt liv. Dels tog jag studenten och dels påbörjade jag min resa inom fältet marknadsföring. Hur? Ja… det är ett ämne för ett kommande blogginlägg någon gång.

Men då decenniet som började med 2010 nu börjar närma sig sitt slut tänkte jag, som ett farväl, i en serie blogginlägg lista några av de viktigaste sakerna som hänt inom den digital marknadsföringen de senaste 10-åren. Jag har tidigare skrivit om LinkedIn och Facebook. Nu är det dags för en het potatis – ”Alla är webbutvecklare”.

Vad menar jag?

Såklart menar jag inte att alla kan och bör göra hemsidor. Det är ett hantverk och det gäller att tänka rätt när det kommer till en massa olika saker. Det jag menar är att det har kommit fler och fler verktyg som gör att fler och fler tror att dom är webbutvecklare.

Idag är det enklare än någonsin förr att slänga upp en hemsida som ser okej ut. Verktyg som Squarespace, Wix och Weebly gör det enkelt att via drag-and-drop sätta upp en hemsida som man tror att man vill ha den. Man drar lite bilder, lite texter och vipps har man en hemsida ser okej ut både på datorn och telefonen. Superbra! Eller?

Nej, alla är inte webbutvecklare

Nej. Jag kan förstå att man går den vägen ur ett kostnadsperspektiv, men det som händer är att du låser in dig i ett slutet system. När dagen kommer att det är dags att växa är du fast och måste göra ett plattformsbyte helt. Dessutom finns det massa saker du med största sannolikhet inte tänker på om du väljer att göra detta själv. Saker som användbarhet, budskap och så vidare.

2010-talets verktyg har möjliggjort för dig att dra upp en hemsida relativt enkelt, vilket är en STOR förändring i den här branschen. Men det betyder inte att du ska göra det. Har du inte stenkoll på hur du ska tänka bör du ta in hjälp och låta någon bygga en bra hemsida åt dig, i ett verktyg som dessutom är skalbart i framtiden, som exempelvis WordPress.

Funderar du över en ny hemsida? Läs hur vi jobbar här och kontakta oss så tar vi en kaffe och pratar om saken. Och glöm inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev här nedan.

En sammanfattning i videoformat!

Comments are closed.