3 anledningar varför en hemsida är livsviktigt

3 anledningar varför en hemsida är livsviktig

Visst har du också hört det? Det där om att ”hemsidor är döda – det enda som spelar roll är sociala medier!”? Och även fast en närvaro på sociala medier är superviktigt (i många fall, inte alla) så är det faktiskt så att detta är något som folk sagt de senaste 10 åren – men fortfarande är det relevant att ha en hemsida.

Varför? Här är 3 anledningar!

1. Du bestämmer hur du presenteras online

Jag brukar ibland kalla en hemsida för ett digitalt visitkort. Det är en plats att presentera dig och dina tjänster – på ett sätt som du bestämmer. För alla företag är olika och behöver därför presenteras på olika sätt. I sociala medie-världen är det väldigt standardiserat hur du har möjlighet att presentera ditt företag, medan du på webben har fullständig frihet.

Innehållet på din hemsida är dessutom ditt och det är en plattform som du har kontroll över, till skillnad mot exempelvis Facebook.

2. Lär känna dina potentiella kunder

Alla sociala medie-plattformar har sin typ av statistikfunktion. Vissa är superbra, medan andra är mindre bra. Via dessa kan du absolut lära känna dina följare ganska nära.

Men vill du få en ännu större inblick i vilka dina potentiella kunder är, hur dom hittat dig, vad dom är mest intresserade av samt kunna nyttja denna kunskap på bästa sätt är en hemsida med rätt verktyg oslagbar.

På din hemsida kan du dessutom fånga upp potentiella kunder via till exempel nyhetsbrev, helt kostnadsfritt, vilket är en stor fördel.

3. Google är din vän

Men den allra största fördelen med en hemsida är det jag brukar kalla för ”den googlande generationen”. För folk googlar idag. Allt. Dom googlar om dom har ett problem, dom googlar om dom funderar på att köpa något och dom googlar om dom hör något företagsnamn dom tycker verkar intressant.

Och då vill du bestämma vad dom ska se. Du vill dessutom finnas med som svaret på frågan dom googlar, om det är kopplat till din verksamhet. Kort sagt – du vill ha en synlighet på Google. Visst, det går att få en begränsad synlighet på Google via sociala medier också, men inte i samma utsträckning.

Så för att sammanfatta detta. Sociala medier är sjukt bra! Men det tar inte bort behovet av en hemsida. Det är sjukt viktigt!

Idag finns det dessutom lösningar som gör att du inte behöver engagera dig alls i din hemsida. Läs mer om en sådan här! Eller ta hjälp att bygga en egen hemsida – läs mer om det här.

Glöm inte heller att prenumerera på mitt nyhetsbrev här nedan!

En sammanfattning i videoformat!

3 Responses