3 tips för att komma igång med innehåll

3 tips för att komma igång med innehåll

Jag pratar ju en hel del om det här med innehåll. Alltså att sprida relevant sådant för din målgrupp för att bygga ditt varumärke som experten inom ditt område. Men ganska ofta när jag är ute och träffar kunder och potentiella kunder får jag frågan – ”okej, men vad ska jag skriva om då?”. Därför kommer här 3 tips på hur du kommer igång med ditt innehåll! Förutsatt att du har koll på målgrupp, problemlösning och kanal då – som jag skrev om här.

1. 3 tips!

Något som funkar väldigt bra, både på hemsida och sociala medier, är det klassiska ”tipsinlägget”. Du tar alltså fram några (till exempel 3) enkla tips kopplat till ditt område. Tips är lätta att ta till sig och du visar samtidigt att du har koll på det du säljer.

Ett exempel. Du säljer persiska mattor. Då kanske du gör ”3 tips på hur du tar hand om din matta”. Eller du kanske säljer kontorsstolar – då kanske ett ”3 tips på hur du sitter rätt” är en bra grej?

2. ”Bakom kulisserna” – innehåll

Sociala medier är grymma att sprida innehåll i. Och det som skiljer sociala medier från traditionella medier är just det ”sociala”. Alltså det personliga. Därför kan ett antal personliga inlägg vara bra! Ni kanske gör något kul på kontoret? Någon kanske fyller år? Ni kanske besöker någon spännande plats? Perfekt! Skriv om det! För även om det inte är direkt kopplat till din verksamhet så ger det dina följare en personlig prägel och det känns som man kommer närmare dig. Och kommer man närmare dig och känner en större personlig koppling – då ökar chansen att man också köper av dig.

3. Nyheter och omvärldsbevakning

En bra sak för att signalera trovärdighet inom din bransch är att visa att du har koll på din omvärld. Alltså vad som händer inom ditt område. Vad är nytt? Är något särskilt bra? Vad håller du inte med om? Kolla löpande igenom branschnyheter och följ andra som jobbar med samma sak som du. Kommentera detta! Det bygger också ditt varumärke som en auktoritet inom ditt område. Ett tips för att komma igång är Google Alerts.

Till sist – kom ihåg att det absolut viktigaste är att faktiskt komma igång. Ingen är perfekt innehållsskapare i början utan det är en grej du måste öva upp. Och börjar du inte får du ju ingen övning. Behöver du hjälp med att komma igång eller med genomförandet – kontakta mig så tar vi en kaffe och pratar vidare! Och glöm inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev här nedan.

Comments are closed.