vad bör jag ha på min hemsida

Vad bör jag ha på min hemsida?

Att bygga hemsida är något som kan låta ganska komplext. Man tänker sig att man behöver en stor hemsida med massa sidor och det känns som ett stort projekt.

Men vad måste finnas på en hemsida egentligen? Jag har ju pratat förut om blogg och annat man kan ha, och dess positiva effekter för din SEO. Men måste man ha det? Nej. Jag menar att det egentligen bara finns tre ”måsten” när det kommer till innehåll på din hemsida.

Presentation av dig

På din hemsida behöver du presentera vem du, eller vilka ni, är. Det här är extra viktigt för dig som driver ett mindre bolag där du och företaget är så pass sammanflätade. Visa vem du är, vad du är bra på och få det att kännas personligt.

För det är så att det kan vara fler som säljer samma, eller liknande, sak som du. Men det är bara du som är du. Visa detta och inge därmed förtroende. Då vet också potentiella kunder vem det är som svarar när dom ringer.

Presentation av dina tjänster

Såklart är det inte bara dig själv du ska skriva om, utan även dina tjänster eller produkter. Presentera dina olika tjänster så utförligt som möjligt. Försök dock att inte enbart skriva i tekniska termer, utan skriv på ett sätt som gör det lätt för dina besökare att förstå vad det är du säljer.

Ett tips, om du har fler tjänster eller produkter, är att skapa en sida per tjänst eller produkt. Det är bra ur SEO-synpunkt. Men har du inte möjlighet till det, lista dom på en sida.

Kontaktuppgifter

Jag skulle säga att det här är den absolut viktigaste punkten på min lista. Du måste ha tydliga kontaktuppgifter på din hemsida. Det ska vara lätt att hitta hur man kontaktar dig, när man väl bestämt sig.

Vissa tänker att det kan vara för mycket att ha det på varje sida, men jag tycker inte det. Ha antingen dina kontaktuppgifter tillgängliga på alla dina sidor, eller ha åtminstone en tydlig knapp som leder vidare till din kontaktsida. Ha dessutom gärna både direkttelefonnummer och direkte-post, då känns det ännu enklare och personligare.

Stort lycka till med din hemsida nu! Behöver du stöd eller hjälp så kontakta mig så tar vi en kaffe och ser över dina behov. Vi både säljer och hyr ut hemsidor.

Och glöm inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev här nedan.

Comments are closed.