vad är digital marknadsföring

Vad är digital marknadsföring?

Då och då händer det att jag får frågan ”Vad är det egentligen du jobbat med?”. Det händer mer ofta nu, när jag börjat bygga lite varumärkeskännedom. Jag svarar alltid ”Digital marknadsföring” och får nästan alltid svaret ”jahaaa… och vad är det? Rent konkret?”. Det tänkte jag att jag skulle svara på i dagens blogginlägg.

Vad är digital marknadsföring generellt?

Digital marknadsföring är ett ganska generellt begrepp som, egentligen, inte säger särskilt mycket. Generellt handlar det om all marknadsföring du gör som sker via digitala kanaler.

Betyder inte det att det kan vara allt från ett litet Facebookinlägg till en stor och interaktiv digital portal? Jo. Exakt så är det. Digital marknadsföring som begrepp är så pass generellt. Därför är det också lätt att känna sig översköljd av möjligheter och utmaningar när någon säger ”hörru, du har ju företag. Du borde satsa på digital marknadsföring!” Och det är rimligt och fullt förståligt att känna så.

Men. Du kanske inte behöver bygga en stor interaktiv portal, det första du gör. Eller?

Kom igång med digital marknadsföring som småföretagare

Som småföretagare med begränsad budget, och ofta även kunskap, i frågan kan det alltså lätt kännas övermäktigt. Men du måste inte börja med allt på en gång. Börja med små saker och arbeta sedan utefter det.

En sak som är livsviktig, i alla fall enligt mig, är en hemsida. Så börja där. Se till att få upp en bra hemsida som steg ett. Antingen genom att följa mina tips här eller genom att gå min kurs i ämnet. Sätt sen upp ett konto på den sociala medieplattform där du tror att din målgrupp hänger. Du måste inte vara på alla – det räcker med en om du vet att det är där du hittar din målgrupp.

Det viktigaste är att komma igång

Det viktigaste i slutändan är ändå att komma igång att göra någonting. Du kommer att lära dig en massa saker på vägen, så det kommer bara att bli bättre. Men någonstans måste du börja. Så gör det om du inte redan har gjort det. Nu.

Och vill du lära dig mer om digital marknadsföring är du varmt välkommen att antingen kika in mina kurser, prenumerera på min YouTube-kanal eller prenumerera på mitt nyhetsbrev här nedan. Eller alla tre.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Comments are closed.