Varför ska jag starta en Facebookgrupp

Varför ska jag starta en Facebookgrupp?

Facebookgrupp. Låter det fräscht? Inte så va… Grupper har varit med nästan sen Facebooks början och de har genomgått många cykler sedan dess. Från att ha varit poppis, till att ha ersatts smått av sidor till att ha kommit tillbaka. Det har varit en lite oklar del av plattformen helt enkelt.

Men det förändrades förra året! Då gick Facebooks grundare Mark Zuckerberg ut och förklarade att grupperna ska ta en allt större del av Facebook framåt – de ska vara i fokus helt enkelt.

”Kul!” tyckte vissa. ”Är det dags att söka sig vidare?” funderade andra.

Vad du än tycker så är det en förändring du borde ta i beaktande – och utnyttja!

Skapa en Facebookgrupp kring ditt ämne

Vilket är ditt företags ”nörderi ämne”? Alltså vilket ämne kan ni nörda ner er i kopplat till er verksamhet? Är det en viss typ av motorer? Är det scenlampor? Eller är det bokföring och redovisning?

Oavsett ditt ämne – skapa en Facebookgrupp för detta och bjud in andra som är intresserade av detta för diskussion och nätverkande.

Det kommer att ta ett tag innan du samlat tillräckligt medlemmar för att gruppen ska hålla igång av sig själv. Men när den väl gör det har du en utmärkt plattform för varumärkesbygge.

Sätt regler och var inte för reklamig själv

Att komma igång med en grupp är egentligen ganska lätt. Men innan du sätter igång bör du sätta lite grundregler – både för dig själv och för dina medlemmar.

En bra regel att ha är att inte tillåta rena reklaminlägg. Annars är risken att din grupp översvämmas av just sådana. Tänk också på att det även bör gälla dig själv. Det är en mycket bra sak om det syns att det är ditt företag som står bakom gruppen – men lämna det där. Det i sig kommer bygga ditt varumärke – utan att du pumpar ut reklam om dig själv. Prata om dig själv kan du göra på din företagssida. Låt gruppen vara dedikerad ämnet.

Gå med i Digital marknadsföring för företagare

Jag försöker, ibland, leva som jag lär. Därför har jag i dagarna skapat gruppen ”Digital marknadsföring för företagare”. Det är en grupp för dig som företagare som sitter med det här själv. Har du hittat någon smart grej? Tipsa! Har du provat något som inte funkat alls? Berätta! Kort sagt – dela med dig och diskutera om erfarenheter kopplat till digital marknadsföring. Du hittar gruppen här. Välkommen!

Behöver du stöd i att skapa och hantera en grupp? Kontakta mig så tar vi en kaffe och ser vad vi kan göra tillsammans. Glöm inte heller att prenumerera på mitt nyhetsbrev här nedan!

Comments are closed.