våga misslyckas

Våga misslyckas!

Hösten är här! Vad den har att bjuda på återstår att se. Förhoppningsvis (men kanske inte sannolikt?) är coronakrisen ett minne blott. Men oavsett om den är det eller inte gäller det att fortsätta jobba med sin digitala marknadsföring. För det är viktigare än någonsin att sticka ut för att nå de kunder du vill nå. Och då måste du våga misslyckas…

Våga misslyckas med din digitala marknadsföring

Digital marknadsföring är ett vitt och brett område. Det finns mycket man kan göra och många vägar att gå. Därför är det sannolikt att du, då och då, kommer välja fel väg. Ju bättre du är på det, desto säkrare vägval kommer du att göra. Men du kommer fortfarande gå fel, då och då. Men det är inget du ska vara rädd för. Tvärtom. Våga misslyckas.

Just för att det är en så pass stor värld behöver du testa dig fram. Kanske prova den där nya kanalen? Kanske prova det där budskapet du funderat på över sommaren?

Allt för många är rädda att prova saker – just för att dom är rädda för att det inte ska funka. Eller inte funka tillräckligt bra. Men det är just det! Det värsta som kan hända är att det inte funkar och du får prova något annat.

Fortsätt testa

Vad ska man då göra när man misslyckas? Ska man bara släppa det och gå vidare? Nej. Såklart måste du studera vad som hände. Vad var det som inte funkade? Var det fel i målgruppen? Fel budskap? Var det något helt annat? Försök att lokalisera felet. För då vet du i alla fall vad du inte ska göra nästa gång.

Nu har du lärt dig vad som inte funkar. Då kan du prova något annat nästa gång. Tillslut kommer du att hitta det som funkar för just dig! Och då kommer det att funka!

Om man inte kan vänta då?

Men om du inte har tid att prova allt då? Om du är i behov av att få resultat relativt snabbt? Vad ska man göra då?

Det finns tyvärr ingen magisk teknik för detta. Men ju mer du vet om digital marknadsföring – desto mer kvalificerade gissningar kan du göra. Ju mer du vet om din målgrupp och deras beteende – desto mer kvalificerade gissningar kan du göra.

Det gäller alltså att skaffa sig koll på detta om du vill snabba på processen lite. Hur gör man då det? YouTube är ett exempel där det finns en enorm mängd kunskap. Ett annat sätt är att gå en av mina kurser.

Så. Vad väntar du på? Kom igång med höstens marknadsföring redan idag! Och glöm inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev här nedan.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Comments are closed.