Jag gillar gilla

Jag gillar Gilla!

Brit Stakston är en rockstar. Hon en mediestrateg som har jobbat en väldans massa år med digital kommunikation och affärsutveckling och är bland annat en av personerna bakom Blank Spot Project. Jag hade också förmånen att lyssna på henne när hon talade på Social Media Marketing Day för något år sedan – sjukt intressant!

Idag tänkte jag tipsa om boken ”Gilla! Dela engagemang passion och idéer via sociala medier”, skriven av just henne. Det var en av de första böckerna om sociala medier jag läste, och jag gillar den fortfarande skarpt! Den fokuserar på hur alla som arbetar med att försöka skapa någon form av samhällsförändring kan använda sig utav sociala medier, och hur dessa kan dra nytta av det engagemanget som finns där.

Den går också igenom hur man som organisation ska förhålla sig till utvecklingen som sker och hur man bemöter det engagemang man förhoppningsvis skapar där.

Boken är visserligen några år gammal nu, och mycket har hänt sedan den publicerades. Men i och med Facebooks nya algoritmer blir dessa frågor nu viktigare än någonsin! Hur skapar vi engagemang som gör att vi faktiskt fortsätter synas?

Läs boken! Jag har precis börjat om på den för att fräscha upp mina kunskaper.

Den går bland annat att köpa på Adlibris och Bokus.

Comments are closed.