marknadsföring i coronatider

Marknadsföring i Coronatider

Det är hårda tider nu för Sveriges företag, och inte minst för alla småföretagare för ute. Kundflöden minskar, för vissa drastiskt, och osäkerheten att vistas bland folk ökar. Många står redan på ruinens brant – och då kanske marknadsföring är det sista man tänker på.

Men vad ska man då göra, när det kommer till marknadsföringen? En reaktion som många har är att antingen kraftigt dra ner, eller i vissa fall helt strypa, alla marknadsföringskostnader. Det är en rimlig reaktion – men också en väldigt farlig sådan. För har du problem med att få in kunder nu – hur ska du då göra det med minskade resurser till marknadsföring?

Jag tycker tvärtom att det är nu du ska satsa, om du har möjlighet. Alla är inte Lyko och kan lansera sin största kampanj någonsin – men här är några saker som kan vara värt att titta lite extra på.

Digital annonsering

Just nu händer alltså två saker. Många företag drar kraftigt ner på sina annonseringsbudgetar och många jobbar hemifrån eller är hemma i karantän. Detta är sjukt positivt för dig som vill satsa några kronor på annonsering på Facebook, Instagram eller LinkedIn. 

Priserna per klick går ner, för att förre är med och ”tävlar” om utrymmet, och fler är hemma och slöscrollar i sociala medier! Du har alltså just nu möjlighet att nå fler till en lägra kostnad. Coolt va? Läs om hur vi jobbar med digital annonsering här.

Genomgång eller nybygge av hemsida

Jag har sagt det förut och jag säger det igen – en bra hemsida är livsviktig för ditt företag. Det är din digitala identitet och där man hamnar när man söker på dig. Då många nu är hemma och slösurfar är det alltså extra viktigt att det ser ut som det ska där – och att de kan hitta till dig.

Gå igenom din hemsida med SEO-ögon. Är dina rubriker rätt taggade? Har du alt-texter på alla bilder? Hur beskrivande är dina texter egentligen? Hur framhäver du din viktigaste konverteringspunkt på alla sidor?

Har du möjlighet, och behov, till det är det nu också ett bra tillfälle att se om det inte är dags för en ny hemsida. Världen efter Corona-krisen spås av vissa bli en annan värld – hur möter ditt digitala ansikte den?

Var personlig och ärlig i dina sociala medier

Är det någon gång det är viktigt att vara personlig i sociala medier är det nu. Många vet att det är stora utmaningar för småföretagare och hashtaggar som #backadinlokala sprider sig över de sociala kanalerna som en löpeld. Är det svårt just nu? Var ärlig med det och be om hjälp. Det kan skapa sympati för ditt företag och få din målgrupp att känna sig som ”närmare dig”.

Tills sist önskar jag dig ett stort lycka till i dessa tider! Det kommer att vara svårt ett tag – men tar du dig igenom och håller din marknadsföring rullande under perioden så kommer du ha ett stort försprång mot alla som prioriterat bort sin marknadsföring – när det är över.

Vi tar gärna ett (kostnadsfritt, såklart) möte med dig för att se hur du på bästa sätt kan komma vidare med detta. Ring mig på 079 33 74 332 eller kontakta mig på annat sätt så bokar vi in det.

Och glöm tillsist inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev här nedan. Fram till söndag (29/3 – 2020) bjuder jag på 15% på första (eller enda) fakturan för alla mina tjänster – endast för de som är prenumeranter på mitt nyhetsbrev. Kika in det!

Comments are closed.