digital marknadsföring - testa testa testa

Digital marknadsföring – testa, testa, testa

Digital marknadsföring är en djungel. En enorm djungel. Dessutom är det en djungel som ständigt växer. Varje dag kommer det nya, smarta, och ofta fantastiska verktyg för att underlätta för dig att nå ännu fler kunder ännu effektivare.

Men hur ska man veta vad man ska välja? Och hur ska man veta vad som funkar för just dig och ditt företag?

Svaret är att det vet du inte – förrän du har testat.

Testa allt som verkar kul

Googlar du runt lite lär du hitta en mängd spännande verktyg för digital marknadsföring som gör spännande saker. Kanske hittar du ett tips på min blogg eller någon annan stans. Allt som oftast finns det en begränsad gratisvariant av dessa verktyg. Se till att registrera dig och testa att använda det för ditt företag. Här handlar det om att våga. Och i den digitala djungeln är det lätt att våga! Inget är tryckt och det är lätt att plocka ner allt om det skulle visa sig att det inte fungerade.

Utvärdera löpande

Den tråkiga delen i det är att mäta och utvärdera löpande. Gav det här nya verktyget er någonting eller tar det bara av er tid? Jag har pratat tidigare om vikten av att mäta och här är det viktigare än någonsin. För fungerar inte verktyget för er, vilket det oftast inte gör då alla verksamheter är olika, så är det inte något ni ska hålla på med. I så fall får ni gå vidare på nästa verktyg och prova det.

Några roliga verktyg att prova

Till sist kommer här några tips på några verktyg som kan vara roliga att testa!

Hotjar

Skapa heatmaps och spela in hur dina besökare rör sig på din hemsida. Perfekt om du vill veta vad som funkar och inte. Läs mer här!

Triggerbee

Få stenkoll på dina besökare, vilka dom är och vad dom är intresserade av på din hemsida. Och pinga sedan andra verktyg att agera på det. Boka en demo och testa. Läs mer här!

Hubspot

Hubspot är en av världens största verktyg när det kommer till marketing automation och inbound marketing. Delar av deras verktyg går att få i en gratisversion. Kika mer här!

Funderar du på vilka du bör testa och hur man gör för att sätta upp verktygen? Kontakta oss så tar vi en fika om saken. Och glöm för all del inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev här nedan för fler tips!

Comments are closed.